stofindkøb stofbutik

Stofguide | indkøb af stof og tilbehør

Mine bedste fif til indkøb af stof, og stofbutikker jeg kan anbefale

Hvor køber du de fine tekstiler henne? Hvor har du fundet stoffet henne? Hvor kan jeg købe stoffet?

Tit og ofte bliver jeg spurgt ind til hvor jeg finder tekstiler. Og det er simpelthen så svært for mig at svare på fordi jeg har samlet i årevis, men også fordi jeg ofte finder stof i genbrugsbutikker, bytter mig til noget eller køber det hos små niche-forretninger når jeg er ude at rejse.

Men – nu har jeg forsøgt at lave en oversigt hvor jeg deler ud af steder og tips til hvor og hvordan jeg spotter de fineste tekstiler.

Under TIP 6 får du en konkret guide til butikker.

genbrugsstof

TIP 1 – brug dit skarpe blik

Når du går på loppemarked eller i genbrugsbutikker, så hold øje med duge, gardiner, kjoler og herreskjorter. I stedet for at kigge efter “nyt” tøj, så kig efter mønstre, prints, farver og kvaliteter. En herreskjorte kan sagtens klippes op og give en del nyt stof til eksempelvis patchwork, punge eller lignende. Jeg går udelukkende efter materialer som bomuld og silke – jeg holder mig fra syntetiske kvaliteter.

TIP 2 – byt dig til dit stof

Måske har din veninde noget sengetøj eller andet som hun gerne vil skifte ud. Spørg om du må overtage det gamle hvis du kan lide printet. Måske vil hun bytte for en toilettaske du syr til hende?

TIP 3 – hav tålmodighed

Det er ikke sikkert du finder det bedste stof til at starte med. Nogle gange skal man i flere butikker eller kigge sine gemmer rigtig godt igennem inden det helt rigtige stof dukker op.

TIP 4 – sørg for at købe nok

Nogle gange falder jeg over stof som jeg ikke nødvendigvis endnu ved hvad jeg skal lave af. Det kan være en smuk viskose eller et fint printet bomuldsstof. Jeg ved at til en lang kimono eller en kjole skal jeg bruge 2,5 meter stof, og til et sæt med lange bukser og bluse med flæse-detaljer bruger jeg 4-4,5 meter. Et par vidde bukser cirka 1,8-2 meter. Så købe ind efter hvad du forestiller dig du måske vil ende med at lave. Er du i tvivl, så køb fx 2,5 meter, så kan man selv vælge senere om det skal være kjole eller bukser. Resterne bruger jeg til hårelastikker, toilettasker, foer i net eller lignende.

TIP 5 – følg med hos stofbutikkerne i dit nærområde

Tilmeld dig nyhedsbreve og følg med på sociale medier – så kan du altid skrive og høre til kvaliteten og hurtigt få at vide om du skal spæne ned i butikken efter en nyhed.

LÆS OGSÅ Sy stofservietter med skarpe hjørner og prof finish.

stofbutikker guide

TIP 6 – hvor finder jeg hvad

Jeg er lidt old school når det kommer til stofindkøb, ment på den måde, at jeg bedst kan godt lide at have det i hånden. Derfor har jeg eksempelvis ikke prøvet at købe (vintage) stof online, men jeg ved der findes en del fint på Etsy. Måske det er værd at tjekke ud for dig?

Anyways, her er nogle af de steder jeg oftest køber stof:

Stof2000 er mit go to når det drejer sig om udstyr som strikke- og hæklenåle, sytråd, elastik, sakse og skum. Derudover er de lige nu gode i hør og italienske viskoser (endda fra de store modehuse!) – men man skal skynde sig, for de forsvinder hurtigt. Hold også øje med deres LUX bomuldskvaliteter hvis du er til Liberty og lette bomuldskvaliteter.

Stof&stil bruger jeg især til børne-metervarer, småternet bæk&bølge, møbelvelour og lynlåse.

Stofkiosken køber jeg quiltevat hos. Denne; Freudenberg 280 er tyk og lækker at arbejde med.

Metermeter og Stofdepotet er gode i beklædningsstoffer.

Kokodoko Studio har designet det fineste print på GOTS-certificeret bomuld der egner sig godt til alt fra beklædning til interiør. Jeg har syet i både karamel og lavendel og begge er virkelig fine i virkeligheden.

Båndsalonen til gjordbånd og bånd generelt. Har ikke afprøvet webshop, men kun handlet der fysisk.

Handler til knapper da udvalget er stort, samt hvis jeg leder efter en helt specifik farve eller type af lynlås. Jeg har ikke prøvet at handle online, men har altid besøgt butikken fysisk.

stofbutikker

TIP 7 – husk en tom kuffert når du rejser

Stof fylder. Og vejer! Men det er det hele værd at komme hjem fra en rejse med stof fra den by man har været ud.

Sørg for at google stofbutikker i den by du skal til inden du tager afsted. Her giver det selvfølgelig ikke så meget mening hvis du skal på chartertur til Egypten, men hvis du skal på storbyferie er der ofte mange stofbutikker at finde.

I Paris er området nedenfor Sacré Coeur især et sandt slaraffenland og det kan være en idé at sætte en dag af til at fordybe sig, for der er meget at kigge igennem og vælge ud fra! Området omkring metrostationen Sentier skulle også være anbefalelsesværdigt, men jeg har endnu ikke selv været i området, men læs eventuel denne guide fra Skaberlyst.

I Helsinki har jeg haft held hos kæden Eurokangas, men jeg ved at der er flere andre steder der er værd at besøge. Læs eventuelt denne guide til stofindkøb i byen.

I Belgien er den familieejede virksomhed Stragier et besøg værd – især hvis du er til Liberty – de har ALT og sælger både til private og engros.

I New York er især Mood (du ved, den fra Project Runway) et must go, men der er et hav af stofbutikker i byen. Her kan du roligt bruge tid på at researche dig til en guide hjemmefra – alt er større i denne by, også stofbutikkerne!

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen