Frisk og syrlig i både udseende og smag – opskriften er lavet med inspiration fra tidens helt store trend; pastelfarver
Foruden at være legesyg og frisk i sit udseende, er chesecaken her også genial fordi den kan forberedes længe før du får besøg.
Jeg lavede kagen som et eksperiment op til nytårsaften 2020, hvor blandt andet to piger på 5 og 10 var blandt vores (i alt kun 8) gæster.
Samtidig med dét, har jeg selv brugt de sidste mange måneder på at samle pastelfarvede keramik og glas i bedste trendy pastel-trendy-tendens.
Så jeg tænkte; jeg laver sku en pastelfarvet cheesecake til nytår!
Efterfølgende har jeg så renskrevet opskriften til dig – fordi gæsterne (inklusiv de voksne!) var meget imponerede!
OBS! Kagen laves 1-2 dage før dén aften den skal bruges. Den skal nemlig på køl for at sætte sig over i alt 3 omgange. MEN, jeg lover den er nem, selvom den kræver tid. Og så skal der ikke bages på noget tidspunkt!
LÆS OGSÅ Årets nytårs borddækning med masser af ideer du selv kan lave.
Opskrift på pastelfarvet cheesecake
Det skal du bruge til cheesecake
Kiksebund:
- 250 g Digestivekiks
- 125 g smør
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk vanillesukker
- En springform (ca. 20-22 cm i diameter)
- Evt. kageplast (især når ostecreme skal i)
- Springform cirka 20 cm i diameter
Ostecreme (mængderne deles i to, til hver farve ostecreme):
- 4 blade husblas
- 400 g flødeost naturel
- 100 g flormelis
- 2½ dl piskefløde
- 50 gram hindbær
- En skefuld sukker
- Et par dråber rød frugtfarve
- 2 tsk fintrevet skal fra 1 limefrugt, sprøjtet
- Et par dråber grøn frugtfarve
Gelé:
- 200 gram ribsgelé (kan købes på glas)
Pynt:
- Tørret hindbær
- Små marengskys
- Små sølvkugler
- Grønne blade; tallerkensmækkere, mynte eller skovsyre
- ELLER; hvad du har liggende – alt kan bruges!
Sådan laver du din cheesecake
Kiksebunden laves først
Hak kiks i minihakker, sammen med kanel og vanille.
Smelt smørret og bland sammen i en skål til ensartet masse.
Fordel jævnt i smurt springform.
Sådan laves den første ostecreme (lyserød, nederst)
Forbered “den røde farve” ved at varme 75 gram hindbær op i en gryde med en god skefuld sukker. Lunes til hindbærrene “splatter” ud.
Si hindbær-lagen gennem en si over i en skål.Lad stå til ostecremen laves. Frugtfarve mikse først i når der blandes med ostecreme.
Kom 2 blade husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Pisk så 200 gram flødeost og 50 gram flormelis sammen i en skål.
Miks hindbær-sovsen med flødeost-blandingen.
I en anden skål piskes 1,25 dl piskefløde til blødt flødeskum i en anden skål.
Læg den våde husblas i en lille gryde og lun den langsomt så den smelter (må ikke koge).
Rør et par skefulde flødeskum sammen med den smeltede husblas.
Vend så resten af flødeskummen i osteblandingen.
Vend så husblas/fløde-blandingen med ostecremen.
Tilføj hindbær-blandingen til ostecremen lidt ad gangen.
Tilføj dråber af rød frugtfarve til ønsket nuance.
Fordel cremen i springformen ovenpå kikseformen.
Stil på køl nogle timer, til ostecremen er stivnet.
Nogle timer senere (når den lyserøde har sat sig) laves anden del af ostecremen (lysegrøn, øverst)
Start med at rive skallen fra 1 lime, og pres saft (med håndkraft) ud af halvdelen af limen.
Lad stå til ostecremen laves. Frugtfarve mikses først i når der blandes med ostecreme.
Sådan laves den næste ostecreme (lysegrøn)
Kom 2 blade husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Pisk så 200 gram flødeost og 50 gram flormelis sammen i en skål.
I en anden skål piskes 1,25 dl piskefløde til blødt flødeskum i en anden skål.
Læg den våde husblas i en lille gryde og lun den langsomt så den smelter (må ikke koge).
Rør et par skefulde flødeskum sammen med den smeltede husblas.
Vend så resten af flødeskummen i osteblandingen.
Vend så husblas/fløde-blandingen med ostecremen.
Tilføj den revede limeskal og limesaft.
Tilføj dråber af grøn frugtfarve til ønsket nuance.
Fordel cremen i springformen ovenpå den lyserøde ostecreme.
Stil igen på køl til cremen er stivnet.
Rød gelé på toppen
Smelt 200 gram færdiglavet ribsgelé i en lille gryde. Pas på det ikke brænder på eller koger.
Fordel forsigtigt på den kolde kage. Det er lidt tricky og svært at undgå at geleen river op i det ostelaget, men her kan det hjælpe at hælde geleen over på en spiseske lige over kagen.
Stil på køl og pynt inden servering.
FØLG MED På Instagram her.
Ps. den smager også kanon dagen efter!