nytårsborddækning

Nytårsbord i sølv, blå og grønne nuancer

Spraymalede akeleje-frøstande, balloner i loftet, genbrugs-service i farvet glas og spiselig pynt – fuld fart på festlig stemning!

Årets nytårs borddækning er i høj grad præget af hvad jeg allerede havde derhjemme (alle butikker havde i år lukket mellem jul og nytår pga. corona). Derfor er det måske en lidt sjov og atypisk blandet gang pynt der i år udgjorde nytårsbordet.

Uanset hvad, så endte jeg faktisk med at blive ret glad for det freestylede bord hvor jeg for en gangs skyld ikke havde planlagt farveskala og tema lang tid i forvejen – det kan altså noget, at man ind i mellem tillader sig selv at dyrke intuitionen!

Anyways, her i indlægget vil jeg videregive nogle af de ideer jeg kom op med til dette års nytårs borddækning.

 

borddækning nytår

Tørrede blomster fik nyt liv

I sensommeren havde jeg plukket nogle akeleje-frøstande som egentlig var tiltænkt juledekoration. Men ak, jeg synes de var lige lovlig tørre og stive til dét… Men i stedet for at kassere dem, spraymalede jeg dem først med en gang (i øvrigt ret fesen) guld-farve og bagefter en gang sølvglimmer. Vupti, de blev ret fine!

Vindruer på spyd

I stedet for at putte vindruer i en skål, satte jeg dem i stedet på grillspyd. Det gav altså en ret fed effekt og ekstra pynt til champagneglassene. Ret nemt tip!

Samtidig passede den grønne farve ret godt til hyacinterne, og det var faktisk også dén farve der gjorde at jeg lagde et par lime ind som ekstra bordpynt også.

 

nytårsborddækning

Mix ‘n’ match champagneglas

Kigger du godt efter, er det tydeligt at der er mere end én slags champagneglas på bordet her. Det skyldes at jeg simpelthen ikke havde 8 ens og derfor gik all in på at mikse. De er alle retro franske og fundet i genbruger gennem tiden. Nogle har lyserød eller blå stilk, mens andre var med swirl-effekt i enten klart eller lyserødt glas.

De blå vandglas er fundet hos Genbiksen på Instagram og er ligeledes genbrug.

Sy selv stofservietter

Jeg er blevet vild med stofservietter og bruger helst disse fremfor engangsservietter. Dels fordi de kan genbruges efter vask, men også fordi det giver borddækningen karakter af noget blødt og luksuriøst. Find min guide til at sy dine egne stofservietter lige her.

 

nytårsborddækning diy borddækning

Voksede hyacinter

Jeg købte tre lyserøde hyacinter i Netto, og dyppede dem i lyserød stearin, og gav dem efterfølgende sølvglimmer (samme som akelejerne fik). Hvis du selv vil prøve kræfter med at vokse med stearin, så er det ultranemt! Jeg brugte Boligmagasinet.dk’s guide til dette. De lyserøde lys var nogle jeg havde liggende, men kan fås i Kirkens Korshær’s genbrugsbutikker – hold øje med de mange fine farver de løbende har i butikkerne.

 

borddækning nytårsbord farvet glas

Balloner i loftet

Det har længe været en trend at hænge blomster-skyer (se bare her eller her), balloner (som her) eller andet pynt ned fra loftet. Men det er først nu, at jeg fik afprøvet noget i den dur. Ballonerne er hængt op i forskellige længder hvid bomuldssnor (andet kan vel sagtens bruges), og er sat fast i loftet med et lille stykke Nano Gel-tape som fås hos blandt andre Føtex, Jem og Fix eller Silvan – helt vildt nemt at gøre!

 


Her er de øvrige ting fra
  • Grøn glasskål er et vintage-fund, formentlig fra Holmegaard eller Odense Glasværk
  • Dugen er en old-gammel sag i bomuld fra Netto
  • Mini-diskokuglerne er sådan nogle jeg gemmer år for år (kan ikke huske hvorfra, måske Føtex)
  • Lyskæden fandt jeg i Normal til billige penge (droppede stearinlys i år fordi; balloner i loftet)
  • Metallic-balloner, store sølv-palliet-stjerner, truthorn og sugerør fra Føtex
  • Tallerkenerne er stellet Teema fra Iittala
  • Bestikket er fra steak-bestik fra Rådvaad
  • Papirkuglerne er fra Søstrene Grene (dog ret gamle)
  • Jordbær-fadet er halvblonde fra Royal Copenhagen, og er et arvestykke

Jeg håber du er blevet inspireret af denne nytårs borddækning, og at du måske selv får lyst til at prøve nye former for pynt af.

Tak fordi du læste med!

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen