stofservietter top

Sy-vejledning til nemme stofservietter

Med kun 3 ting, kan du fremtrylle de fineste stofservietter – nemmere bliver det ikke!

Lav dine egne nemme versioner, hvor en fin overlocket kant danner smuk kontrast til selve serviettens farve.

Faktisk har jeg før syet nogle lidt mere sytekniske stofservietter i hør med fin finish, men med kraftig inspiration fra brandet Non-Perishable Goods samt Contour-stofservietterne fra Hay, fik jeg lyst til at se om jeg kunne kreere mine egne, men nu med kontrastkant OG på kortere tid. Det kunne jeg, og så endda til den nette sum af 0 kroner, da jeg havde alle materialer i forvejen.

“Desværre” kan jeg ikke linke til materialer, af samme årsag, men blot råde dig til at gå efter hør og bomuld, da sugeevnen her er bedst. Brug gerne genbrugsmaterialer såsom duge, viskestykker eller andet fra gemmerne, som ikke længere kan klare deres oprindelige job – så understreges det bæredygtige element yderligere.

stofservietter hør

Sådan syr du nemme stofservietter

Heldigvis er det ultranemt, så du kan snildt lave nogle stykker på kort tid.

Lad os komme i gang!

 

stofservietter hør sy selv

STEP 1 Først finder du det stof du gerne vil bruge. Match herefter med en trådfarve, som du har nok af til at kunne overlocke med, dvs. 3-4 ruller i samme farve.

 

stofservietter hør

STEP 2 Klip et stykke stof i målene 38 x 38 cm til hver af dine servietter.

LÆS OGSÅ Sy stofservietter med fin finish.

 

stofservietter overlock

STEP 3 Lav en overlock-prøve inden du syr selve servietterne. Her er anvendt stingbredde 3 samt stinglængde 1, hvilket gav en fin tæt søm. Prøv dig frem på din maskine, da spændinger mv. kan variere.

 

sy selv servietter

STEP 4 Til sidst afsluttes hjørnerne. Det kan du enten gøre ved at hæfte overlock-trådenden med en synål, eller du kan (som jeg valgte at gøre her) brænde forsigtigt med en lighter, så enden smelter og hurtigt klemmes sammen. Brug din prøveklud til dette, så du kan øve dig inden du smelter serviettens tråd.

Herefter er stofservietterne færdige og klar til brug!

FØLG MIG På Instagram her.

 

stofservietter hør

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen