stempelkande kaffevarmer

Kaffevarmer til stempelkande

Sy en praktisk kaffevarmer til din stempelkande og undgå at kaffen bliver kold

Med en (efterhånden) stor samling af kaffehætter til stempelkander i flere størrelser, er der nu en guide klar til dig!

Der findes ikke noget mere irriterende end en lunken kaffe.. Især ikke når man endda er vild med stempelkaffe der jo som bekendt tager lidt tid at lave.

Derfor er en kaffevarmer ideel til at holde på den gyldne drik, så den holder sig varm. Alle de stempelkander jeg har er fra Bodum, så vejledning og skabeloner er lavet med udgangspunkt i disse. Find derfor din egen frem og brug som målene fra denne som kontrolmål hvis du vil være på den sikre side.

Herunder får du opskrift med billeder og guides til hele processen.

Husk også at opskriften udelukkende er til privat brug og ikke må kopieres og sælges videre, samt at produkterne du laver efter denne opskrift ej heller må sælges videre.
© 2020 Eva Pryds – All rights reserved.

 

kaffevarmer og kagebord

TIP Hvis du kan lide billederne i baggrunden, så tjek min fars værker ud her.

Du skal bruge
  • Stof du kan lide – både til foer og forside, mængde alt efter størrelsen på din stempelkande (ofte kan rester fra andre projekter bruges)
  • Thermo-pladevat, jeg bruger denne
  • Sytråd i matchende farve (der sys både på maskine og i hånden til sidst)
  • Find mine vejledende mål på kaffevarmere i tre størrelser her, men brug evt. din egen stempelkande til at kontrollere om målene nu også vil passe din kande – OBS! Sømrum er inkluderet i målene, og der sys med 1 cm hele tiden.
Sådan syr du din egen kaffevarmer til stempelkande

kaffevarmer til stempelkande

STEP 1 Klip 4 x stof ud til foer (her sandfarvet) og 4 x stof ud til forsiden (her blomstret). Sy disse sammen sætvis så du har i alt fire sæt som herover. Split sømmen med strygejernet.

 

stempelkandevarmer

STEP 2 Klip et stykke thermo-vat til alle fire sammensyede sæt. Lad det hvide vat ligge mod bagsiden af dit stof, og sølv-siden på vattet ned mod bordet.

LÆS OGSÅ Sy stofservietter med skarpe hjørner og prof finish. 

 

kaffevarmer til stempelkande

STEP 3 Marker så 3 cm ind fra både bunden (der hvor foer og forsidestof er syet sammen), samt fra hjørnet og ind (der hvor sømometeret er). Placer evt. din stempelkande som kontrolmål.

Markér ligeledes 2,5 ned ad hver side fra spidserne (spidsen som er over dutten på stempelkanden). Husk at marker disse 2,5 cm ned på hver side af spidsen – både på spidsen af dit foer og forsidestof. Dette gøres på alle fire dele.

 

kaffehætte

STEP 4 Sy to dele sammen hvor du springer mellemrummet mellem 3 cm-markeringerne over. Husk at starte og slutte 2,5 cm efter  og før spidserne.

TIP Brug dette knappenålstip til at få sammensyningerne til at blive præcise.

 

stempelkandekaffe

STEP 5 De resterende sider sys sammen hvor der startes og sluttes 2,5 cm fra hver spids.

 

stempelkande

STEP 6 Så sidder alle fire sider sammen som et slags rør.

SE ALLE syopskrifter her.

 

kaffevarmer

STEP 7 Vend hele baduljen ud gennem hullet i siden af foret.

 

kaffevarmer til stempelkande

STEP 8 Skub foer-delen op i forsidestof-delen så cirka 0,5 cm af forsidestoffet er synligt indvendigt. Stik fra forsiden med 1 cm sømrum (der hvor de grønne knappenåle er placeret).

 

stempelkaffe

STEP 9 Den mest drilske del. Nu skal sømrum i siden og i toppen foldes ind, så forsidestof og foer-stof mødes. Der sættes nåle gennem alle lag, efterfølgende håndsys åbningen sammen med sting så usynligt som muligt. Dette gøres både i top og i sidens åbning til håndtaget.

Så er din kaffehætte færdig!

TIP Mål din tekande op og konverter mål og skabelon så du kan bruge guiden som vejledning til også at lave dig en tevarmer.

 

kaffevarmer stempelkande

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen