Indret med farver

Læs her hvordan du ved hjælp af simple tiltag kan få flere farver ind i dit hjem

Man behøver ikke at svinge malerrullen eller bruge en mange penge for at få farver ind i sit hjem – herunder giver jeg dig gode råd til at få farver ind i boligen uden at det bliver et farveladecirkus!

Grøn, blå og jord

Vælg dæmpede jordfarver og grønne og blå nuancer for at give øjet ro. Tilføj gule og røde toner for et mere markant udtryk og mere opmærksomhed. Jo klarere farven er jo, skarpere vil den også stå frem.

boligindretning jordfarver

Plakater og kunst

Gå efter plakater og kunstværker med farver og lad disse stå frem i din indretning. Vælg fx en træramme eller en farvet ramme fremfor sort eller hvid.

Plakater og kunst

Farvet glas

Dan kontraster ved at finde vaser og andet keramik i fine farver og tilføj blomster i komplementærfarver hertil. To farver der er modsatrettede, kan paradoksalt nok danne en harmonisk kontrast. Grundlæggende komplementærfarver er rød og grøn, blå og orange samt gul og violet. Hvis din vase er blålig eller grønlig, vælg så orange eller røde blomster. Eller din vase gul, så vælg blålige eller violette blomster.

farvet glasvase

Farverige tekstiler

Tilføj farver vha. puder og tæpper i sofaen. Hvis du har en mørk sofa, så kan lyse puder være med til at friske op. Hvis du har en lys sofa kan stærkere farver ofte se ret fedt ud. Prøv fx med orange og mørkeblå i en lysegrå sofa og rosa og lys grøn i en mørk sofa.

boligindretning day bed

boligindretning farvet pude

Farvet sengetøj og sengegavl i dæmpet nuance

Tilføj farve i dit soveværelse ved at holde sengegavlen i en rolig farve. Generelt er rolige farver i soveværelset en god idé, da det er et rum man bør slappe af i. Hertil kan du tilføje sengetøj i støvede farver.

Boligindretning sengegavl

Gentag farve

Ved at lade én farve gå igen dannes der ro i rummet uden at det bliver farveløst.

boligindretning

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen