Hvem

Personen bag

Jeg hedder Eva Pryds og det er mig der står bag de eksklusive håndlavede sovemasker. Jeg bor i Valby, med min kæreste og vores søn, hvor jeg også har mit værksted. Jeg er synørd til fingerspidserne og har tidligere arbejdet med håndarbejde og tøjproduktion.

På nuværende tidspunkt læser jeg kandidat i visuel kultur på Københavns Universitet, er uddannet beklædningsdesigner i womenswear samt bachelor i dansk med fokus på æstetik, medier og kultur.

Hvorfor sovemasker?

Som lysfølsom person der følger årstidernes rytme og stemning, har jeg selv haft glæde af at bruge sovemasker for at kunne finde ro til at sove. Jeg bruger dem også til at finde indre ro gennem mindfulness. Her er en sovemaske en skøn hjælpende hånd til at kunne fokusere på sig selv og sin vejtrækning og på den måde få tankerne med i en travl hverdag.

Jeg fandt på at lave en sovemaske ud fra ideer om hvordan jeg allerhelst ville have en. Jeg endte med også at sy nogle stykker til gaver. De blev hurtigt populære blandt min omgangskreds og sådan startede eventyret om sovemaskerne. Den første maske så dagens lys i december 2016 og siden da har jeg syet mange prototyper op, for at nå frem til sovemaskernes nuværende udtryk og pasform.

Bæredygtig tilgang

Jeg arbejder primært med genbrugstekstiler for at skåne miljøet, for at få unikke produkter og fordi det er skønt at kunne forvandle noget med én funktion til noget andet og forlænge stoffets levetid! Det sker at jeg falder for nye metervarer til sovemaskerne, men køber kun ind i små mængder for ikke at spilde unødige ressourcer. Jeg kan stå inde for produktionen, da jeg selv producerer alt i mit værksted.