grydelapper thermal stitch

Turbo Termo Lapper | Opskrift på hæklede grydelapper

Hæklede grydelapper, der holder varmen ude – as simple as that!

Der findes kun én ting, der er mere irriterende end at brænde nallerne: At brænde nallerne, selvom man bruger grydelapper!

Disse vaflede og tykke grydelapper hækles efter hækleteknikken ’thermal stitch’, som består af velkendte masker, der danner en ekstra tyk struktur, som sikrer at man ikke brænder sig.

Vælg farver efter modtagerens smag eller indretningsstil, så er de et sikkert hit som gave til enhver der har et køkken – dvs. de fleste!

Pst, del gerne dit resultat på Instagram med hashtagget #turbotermolap, så deler jeg i min story.

God fornøjelse!

Anvendte forkortelser

Lm = luftmaske

Fm = fastmaske

Der hækles på nål 5.

De viste grydelapper er hæklet i 8/8 organic bomuld i farven ’Birk’ og 8/4 organic bomuld i farven ’Dark Golden’, men i princippet kan du kombinere lige præcis de farver, som du ønsker, så længe sammensætningen består af 1 tråd 8/8 bomuld med 1 tråd 8/4 bomuld.

Garnforbrug: ca. 25 gram 8/4 bomuld og 40 gram 8/8 bomuld pr. grydelap.

Til et sæt på 2 grydelapper, skal du derfor bruge 1 nøgle af den tynde bomuld og 2 nøgler af den tykke bomuld.

Hvis teknikken driller, så kan du måske få afklaring via videoen her.

hæklede grydelapper opskrift

Sådan laves de hæklede grydelapper (2 styks laves)

Slå 25 lm op, hvor der vendes på den sidste lm (foto 1).

  • 1 rk.: 1 fm i hver lm’s øverste lænke + 1 lm at vende på (foto 2).
  • 2 rk.: Vend arbejdet ”på hovedet” uden at vende selve arbejdet, så du har nålen til højre for dig og kigger på rækken med fm, som du lige har hæklet.
  • Herefter skal der hækles fm, men hvor garnet hentes op gennem den ene lænke fra fm-rækken og den anden lænke fra din lm-opslagsrække (foto 3). Gentag rækken ud, afslut med 1 lm at vende på (foto 4).
  • 3 rk.: Vend igen arbejdet ”på hovedet” uden at vende selve arbejdet, så du har nålen til højre for dig og kigger på rækken med fm, som du lige har hæklet. Herefter skal der hækles fm igen, hvor garnet hentes op gennem den ene lænke fra fm-rækken og den anden lænke fra foregående fm-række (foto 5). Gentag rækken ud, afslut med 1 lm at vende på.
  • Fortsæt som i række 3 indtil grydelappen er næsten kvadratisk (foto 6).
  • Herefter hækles 12 lm i stedet for kun én i forlængelse af en række, der danner hanken. Herefter 1 række almindelig thermal stitch, som du lige har hæklet lappen i. Vend på 1 lm.
  • Herefter 1 rk fm, hvor du nu hækler dine fm gennem alle 3 synlige lænker (og ikke kun de 2, som hidtil har været hæklet gennem). For enden af rækken hækles 12-14 fm omkring hanken, der blev lavet af lm-ranken. Bryd garnet og hæft.

‘Thermal stitch’-teknikken i fotos

hæklede grydelapperFOTO 1 Slå 25 lm op, hvor der vendes på den sidste lm.

 

hæklede grydelapperFOTO 2 Første række fm.

 

hæklede grydelapperFOTO 3 Nu skal der hækles fm, men hvor garnet hentes op gennem den ene lænke fra fm-rækken og den anden lænke fra din lm-opslagsrække

 

crochet potholderFOTO 4 Gentag rækken ud, afslut med 1 lm at vende på.

 

crochet potholderFOTO 5 Herefter skal der hækles fm igen, hvor garnet hentes op gennem den ene lænke fra fm-rækken og den anden lænke fra foregående fm-række.

 

crochet potholderFOTO 6 Fortsæt som i række 3 til grydelappen er næsten kvadratisk og lav så stroppen efter anvisningen i opskriften herover.

 

crochet potholders double thick

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen