filtkugler

Lav en uro af filtkugler

De findes i massevis – uroer af filtkugler.
Her får du min version og guide.

En ret nem uro at lave, der giver fin effekt ved puslebordet eller på børneværelset. Her får du min vejledning step by step, så du kan lave en selv.

Det skal du bruge

  • Filtkugler efter eget valg – jeg har arbejdet med nogle jeg havde liggende i tre forskellige størrelser.
  • En saks
  • Stærk sytråd – jeg har brugt hvid, men andet kan også bruges.
  • God lang nål der kan nå igennem kuglerne.
  • (Træ)ring til toppen.
  • Loftkrog eller øskne til at hænge uroen op i loftet.

LÆS OGSÅ Sy stofservietter med skarpe hjørner og prof finish. 
STEP 1 Start med at udvælge de første filtkugler du vil kombinere. Jeg har lavet i alt fire strenge med fem kugler og fire strenge med fire kugler.
Klip en god lang tråd og tråd din nål.

STEP 2 Sy igennem den første nederste kugle et par gange, så der er hæftet og klip af hvis du har en endetråd (kan gemmes i kuglen).

STEP 3 Sy nu, en efter en, de næste kugler fast ved at sy igennem kuglerne et par gange hver gang.

STEP 4 Sæt strengene fast i den ring du har valgt. Jeg har brugt to kosteskafte og en skammel vendt på hovedet til at kunne ligge ringen på så ikke strengene vikler sig ind i hinanden. Jeg lavede først de lange strenge med fem filtkugler og satte fast med jævne mellemrum, og derefter de korte strenge med fire filtkugler mellem de lange strenge.

STEP 5 Når alle strenge er monteret, så fastgør tre strenge lagt dobbelt så de kan danne løkke om ringen og saml dem i toppen. Bind knude på alle tre snore sammen. Disse kan godt være lidt svære at få til at være præcis lige lange – det blev mine ikke helt, men må være en del af charmen. Du kan lave disse tre så lange at de kan hænges direkte op i loftet, eller montere en ny enkelt snor i toppen af de tre samlede snore og bruge den ene til at hænge op i. Det gjorde jeg.

STEP 6 Hæng til sidst uroen op i loftet i en loftkrog eller øskne – og uroen er færdig. Jeg har hængt min op over puslebordet for at give baby lidt at kigge på når han skal skiftes.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen