diy puslebord

IKEA hack | puslebord

Få min guide til at lave et DIY puslebord ud af en kommode

Da jeg var gravid med min søn, begyndte jeg at søge efter pusleborde men kunne ikke finde noget jeg var tilfreds med. Min pengepung rystede lidt i bukserne over priserne, så jeg fandt på at ville lave et selv ud af et IKEA møbel. Jeg har sammenfattet guiden her, så du også kan blive inspireret til at lave dit eget DIY puslebord.

Her er først hvad du skal bruge:

diy puslebord

Udover ovenstående skal du også bruge:

  • sav (elektrisk eller manuel)
  • sandpapir, saks, skruetrækker
  • små vinkelbeslag + tilhørende skruer
  • skruer i passende længde (så de ikke går igennem bund og sider)
  • malergrej

STEP 1 Fjern de knopper der er monteret på skufferne og gem dem til knager på siden af puslepladen.
Hvis du ikke er så høj, kan det være en fordel at save benene til så arbejdshøjden bliver passende (benene skrues nemt af og på). I så fald; gør det før du maler.

STEP 2 Mal kommoden i den farve du ønsker. Jeg valgte Relaxed Green fra Flügger. Giv den 2-3 gange.

STEP 3 Selve puslepladen tager udgangspunkt i din puslepudes længde og kommodens bredde. Se tegningen her:puslebord diySkær sider og bund til i målene så det passer og saml dem med små vinkelbeslag i hjørner og bunden. Det kan helt sikkert gøre pænere og smartere, men vinkelbeslagene skjules fint af pusleplade og nesting gøjl.
Mal herefter puslepladen ligesom kommoden.

Se også sytips og syguides her

STEP 4 Stropperne (dine nye greb) laves ved at klippe seks flapper læder/skind ud på 3 x 12 cm hver. Lav så huller i hver ende 1,5 cm inde og nede fra toppen. Montér dem med messing boltene i de huller der er fra de gamle greb.
Skær evt. overskydende skrue af på indersiden af skuffen (alt efter længden på dem).

STEP 5 Saml til sidst med et par skruer i gennem bunden af pladen og ned i toppen af kommoden. Placer puslepladen så du stadig kan få hænderne ned i den øverste skuffe.
Til sidst kan du montere og male de seks medfølgende knopper på siderne af puslepladen (tre på hver side). Så har du ekstra knageplads dér.

God fornøjelse!

 

puslebord ikea hack